Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Midas Dekkers speciale gast in zomernummer ‘Maarten!’

Maarten van Rossem heeft voor het zomernummer van zijn tweemaandelijks tijdschrift Maarten! (Veen Magazines) een speciale gast weten te strikken: bioloog en schrijver Midas Dekkers. Samen tekenden ze voor een aantal bijzondere onderwerpen.Zo nam Midas Maarten mee op een boottochtje door de Zaanstreek waar ze zich ergerden aan de verrommeling van het landschap. Ook spraken de beide heren met schrijver Maarten ’t Hart over politiek, biologie en het schrijverschap.

Maar er is meer. Midas Dekkers schreef zelf een geschiedenis van de stoommachine die precies 300 jaar bestaat. Mirjam Janssen maakte een portret van de vergeten bioloog Dick Hillenius en Jelle Roemer waagde zich aan een vergelijking tussen mens en mierenhoop. Maarten van Rossem bekritiseert intussen de zesjescultuur die heerst op universiteiten. En Jacobine Geel, Dick Swaab en Hans Achterhuis beantwoorden de vraag: waarin verschilt de mens van het dier?

Maarten! 4/2012 ligt sinds donderdag 21 juni in de winkel. Met daarin ook de vaste rubrieken van Max Westerman, Jan Tromp, Robert van de Roer en Paul Schnabel. En natuurlijk Sis en Vincent van Rossem.

Meer informatie vindt u op de site van Maarten! of via Twitter: @maartenblad.