Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Mel Wallis de Vries wint voor de derde keer Prijs van de Jonge Jury

Mel Wallis de Vries heeft voor de derde keer de Prijs van de Jonge Jury gewonnen, dit jaar met haar boek Wreed. Van de vijf genomineerde boeken waren er maar liefst twee van Mel Wallis de Vries: zowel Wreed als Shock maakten kans op de Prijs van de Jonge Jury.
Wreed kreeg de meeste stemmen.

Wreed, Mel Wallis de VriesDag van de Jonge Jury

Mel Wallis de Vries kreeg de prijs op de Dag van de Jonge Jury. Die feestelijke afsluiting van het Jonge Jury-seizoen is een literatuurfestival voor zo’n 1.500 jongeren. Dit keer werd de Dag van de Jonge Jury gehouden in Utrecht.

‘De Nicci French van de jeugdliteratuur’

Joris van de Leur, uitgever van Mels boeken, reageerde dolenthousiast: ‘Dit is geweldig. Nu Mel voor de derde keer de Prijs van de Jonge Jury wint, is wel duidelijk dat zij als geen ander weet hoe zij haar doelgroep moet aanspreken. Sterker, dat zij met recht de Nicci French van de jeugdliteratuur wordt genoemd. Mel verstaat de kunst om juist die toon te vinden die je op het puntje van je stoel doet belanden. En wat nog het mooiste is: Mel is echt een geweldig fijn mens om mee samen te werken.’

Spannende jeugdthrillers

Mel Wallis de Vries schrijft spannende jeugdthrillers. Ze gaan over gewone jongeren, vaak meisjes, die door een verkeerde beslissing of door foute contacten slachtoffer worden van een misdadiger. Mel won al twee keer eerder de Prijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze met Vals, vorig jaar met Klem.