Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2014

Mel Wallis de Vries heeft de Prijs van de Jonge Jury 2014 gewonnen met haar boek Klem (De Fontein Jeugd). Van de vijf genomineerden kreeg zij de meeste stemmen.

mel-wallis-de-vries-klemMel Wallis de Vries kreeg de prijs op de Dag van de Jonge Jury, de feestelijke afsluiting van het Jonge Jury-seizoen en literatuurfestival voor zo’n 1.500 jongeren. Deze keer vond het plaats in Rotterdam.

De hele dag waren er auteurs aanwezig; zij gaven interviews, signeerden hun boeken en liepen rond. Aan het eind van de middag werd de winnaar van de Prijs van de Jonge Jury bekend gemaakt.

Mel Wallis de Vries schrijft spannende jeugdthrillers. Ze gaan over gewone jongeren, vaak meisjes, die door een verkeerde beslissing of door foute contacten slachtoffer worden van een misdadiger.

Klem gaat over een schoolreisje naar Vlieland dat volledig uit de hand loopt: één van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. Vriendschappen komen onder druk te staan, en langzaam verandert het verblijf in een regelrechte hel. Mel Wallis de Vries won met het boek Vals in 2012 ook de Prijs van de Jonge Jury.

Ken je Klem nog niet? Deze trailer laat zien hoe spannend het boek is.