Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Media-aandacht voor Bergen-Belsen-overlevende Hetty Verolme

De 85-jarige Hetty Verolme is één van de laatste overlevenden van het concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze beschreef haar aangrijpende verhaal in het boek De kleine moeder van Bergen-Belsen (Omniboek). Ze was in Nederland voor een auteursbezoek, diverse media beste(e)d(d)en er aandacht aan.

Hetty Verolme, De kleine moeder van Bergen-BelsenDe kleine moeder van Bergen-Belsen

Hetty Werkendam is nog maar een meisje van dertien als zij samen met haar ouders en haar broertjes naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd. Als oudste in de kinderbarak zorgt Hetty voor zo’n veertig kinderen. Hetty beschrijft haar aangrijpende verhaal in het boek De kleine moeder van Bergen-Belsen.

Haar boek is inmiddels in vele talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 175.000 exemplaren van verkocht.

Auteursbezoek Hetty Verolme

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Bergen-Belsen is bevrijd. Hetty Verolme is uit Australië teruggekomen naar Europa om de herdenking persoonlijk bij te wonen. Zondag 19 april was er in Amsterdam een weerzien met de kinderen uit Bergen-Belsen.

Tijdens haar bezoek aan Nederland had Hetty onder andere interviews met Trouw, AD, de Volkskrant, Het Parool, de Telegraaf, Brabants Dagblad, De Gelderlander, Wendy magazine. Ze was in de uitzending van Tijd voor Max op 15 april en was op 30 april te gast bij RTL Late Night. Op 4 mei was ze te horen op Radio 5 bij Andries Knevel (EO).