Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Marli Huijer in lezingenreeks Life check Filosofie Magazine

In mei organiseert Filosofie Magazine een lezingenreeks, Life check, onder leiding van de nieuwe Denker des Vaderlands Marli Huijer.

marli-huijer-life-checkWie een waarachtig en doordacht leven wil leiden, kan niet om sommige vragen heen. Leid ik een goed leven? Hoe ga ik om met liefde en vriendschap? Wat is mijn carrière waard? Hoe betrokken moet ik zijn bij het leed van de buurt of de wereld?

Life check in drie avonden

Onder leiding van de nieuwe Denker des Vaderlands Marli Huijer organiseert Filosofie Magazine een exclusieve ‘life check’ in drie avonden:

  1. Hoe ga ik om met mezelf? (12 mei)
  2. Hoe ga ik om met anderen? (19 mei)
  3. Hoe ga ik om met de wereld? (26 mei)

 

De lezingen vinden plaats van 20.00-22.00 uur in de Vondelkerk in Amsterdam. Kaarten kunt u bestellen via de website van Filosofie Magazine.

Over Marli Huijer

Marli Huijer (1955) is bijzonder hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit en lector filosofie en beroepspraktijk aan De Haagse Hogeschool. In april 2015 volgt zij René Gude op als Denker des Vaderlands.

 

Huijer is opgeleid tot huisarts en filosoof, promoveerde in de filosofie en was eerder hoogleraar gender en biomedische wetenschappen. Op heldere en toegankelijke wijze spreekt en denkt zij over een breed scala aan onderwerpen die een belangrijke rol spelen in onze moderne samenleving, zoals tijd, discipline en technologie.