Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Luitingh-Sijthoff start kinder- en jeugdboekenfonds

Op 1 januari 2015 begint uitgeverij Luitingh-Sijthoff met een kinder- en jeugdboekenfonds. Uitgever Thille Dop en redacteur Hannerlie Modderman krijgen de eindverantwoordelijkheid voor het fonds. Zij maken daarvoor de overstap van Moon, een imprint van Dutch Media, naar Luitingh-Sijthoff.

luitingh-sijthoffVoor Luitingh-Sijthoff is de uitbreiding een logisch vervolg op de vorig jaar ingezette strategie waarin naast romans, thrillers en fantasy ook ruimte is gekomen voor andere genres zoals non-fictie en Young Adult.

Breed fonds

‘Met de uitbreiding van het kinderboekenfonds bereiden we ons nog beter voor op de toekomst. De breedte van het totale fonds geeft ons de gelegenheid goed in te spelen op een fluctuerende markt, waarin de lezer steeds weer om een nieuwe leeservaring vraagt. Met de combinatie Thille Dop en Hannerlie Modderman halen we de juiste expertise en bevlogenheid in huis om snel een mooi jeugdfonds op te bouwen,’ aldus Geneviève Waldmann, directeur van Luitingh-Sijthoff.

Tille Dop en Hannerlie Modderman

Thille Dop werkt sinds 2004 als uitgever voor Dutch Media, daarvoor bij Foreign Media Group. Zij was verantwoordelijk voor jeugdboekenuitgeverij Moon, met daarin opgenomen Moon, Pimento, Carry Slee en recent het jeugdfonds van The House of Books. Daarvoor was Dop acquirerend redacteur bij Unieboek en redacteur bij Piramide.

 

Hannerlie Modderman werkt ruim zeven jaar als acquirerend redacteur bij Dutch Media, waar zij als redacteur diverse Nederlandse auteurs begeleidde. Eerder was zij werkzaam bij diverse uitgeverijen en een boekhandel.

Luitingh-Sijthoff

Luitingh-Sijthoff is een uitgeverij met de beste spanning, fantasy, actuele non-fictie en toegankelijke romans in verschillende prijsklassen en formats voor een breed publiek. Luitingh-Sijthoff is uitgever van Dan Brown, Stephen King, Jill Mansell, Graeme Simsion, George R.R. Martin, Patricia Cornwell, John le Carré, Ayn Rand, Robin Hobb, maar ook Giulia Enders, die deze week met haar opzienbarende boek De mooie voedselmachine op nummer 1 binnenkomt in de Bestseller top 60.