Persberichten 16 juni. 2017

Linkeroever Uitgevers brengt focus aan in activiteiten

Linkeroever Uitgevers gaat focus aanbrengen in haar activiteiten: de Vlaamse uitgeverij zal meer aandacht aan minder titels gaan schenken. Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep (VBK) heeft hiertoe de aandelen van Concentra in Linkeroever Uitgevers overgenomen en is nu 100% aandeelhouder. De heroriëntatie van Linkeroever Uitgevers is in lijn met de nieuwe strategie van VBK, waarin gekozen wordt voor een scherper profiel van de uitgeverijen en imprints.

Wiet de Bruijn, algemeen directeur van VBK: “Net als bij onze Nederlandse uitgeverijen willen we focus aanbrengen in de titelproductie van Linkeroever Uitgevers. Meer aandacht voor minder titels, zodat we van de titels die verschijnen ook echt een succes kunnen maken. We willen de sterke titels van Linkeroever Uitgevers behouden, zoals Sara, Witse en andere van tv afgeleide boeken, maar ook wat Linkeroever Uitgevers uitgaf op gebied van gezondheid, chicklit, sport en kookboeken. Ook het imprint Houtekiet behoudt zijn profiel, met nadruk op misdaad, literatuur en upmarket non-fictie. Daarnaast voegen we de uitgeverij en het verkoopkantoor VBK België straks samen, waardoor we onze positie op de Vlaamse markt verder kunnen versterken. Het magazine Culinaire Ambiance hebben we verkocht aan Think Media.

 

Helaas is het onvermijdelijk dat deze beslissingen ook personele gevolgen hebben. Gelukkig is een aantal medewerkers van wie we afscheid moeten nemen al elders herplaatst: ze zijn meegegaan met Culinaire Ambiance of in dienst getreden bij Concentra.”

 

Het team van Linkeroever Uitgevers/Houtekiet gaat nu in een beperkte samenstelling verder en zal bestaan uit gedreven medewerkers met jarenlange ervaring in het boekenvak:

  • Leo De Haes, uitgever van de imprint Houtekiet
  • Ronald Grossey, uitgever van de imprint Linkeroever Uitgevers
  • Sophie Verbist, verantwoordelijke marketing, promotie en uitgeefondersteuning
  • Sara Engels, productieverantwoordelijke en redactie

 

Linkeroever Uitgevers werd in 2009 opgericht door Concentra en NDC|VBK, het moederbedrijf van VBK. Beide partijen waren voor 50% aandeelhouder. Linkeroever Uitgevers is een relatief bescheiden activiteit binnen VBK, goed voor zo’n 3% van de jaaromzet.