Geen categorie 17 september. 2021

Libris Voorhoeve en VBK continueren interactief boekenevent: BoekenLive vanuit Libris Voorhoeve

Op donderdag 30 september om 19.30 uur volgt het tweede seizoen van een interactief boekenevent. In het najaar van 2020 organiseerden Broese en VBK eenzelfde evenement met een zeer afwisselend programma met auteurs onder de naam BroeseBruistBoekenlive. Het experiment wordt in een licht gewijzigde vorm voortgezet met boekhandel Voorhoeve in Hilversum.

logo BoekenLive vanuit Libris VoorhoeveRetailorganisatie Libris zal het event ondersteunen. Lezers kunnen zich aanmelden via de website www.boekenlive.nl waarna zij een YouTube-link krijgen om live deel te nemen aan het event. Het initiatief voor Boekenlive vanuit Libris Voorhoeve komt van boekhandel Voorhoeve en de uitgeverijen van VBK, waaronder Alfabet Uitgevers, Ambo|Anthos, Atlas Contact, De Fontein, KokBoekencentrum, Kosmos, Mozaïek en Luitingh-Sijthoff. De presentatie is in handen van dichter, schrijfster, podcast-, theatermaakster en columniste Ellen Deckwitz. De eerste Boekenlive vanuit Libris Voorhoeve wordt gehouden op donderdag 30 september. Op 28 oktober, 25 november en 16 december vinden de volgende afleveringen plaats.

Met Boekenlive vanuit Libris Voorhoeve willen de initiatiefnemers klanten de mogelijkheid geven digitaal boekevenementen te volgen. Met het boekenevent wordt de relatie tussen boekhandel en klant verstevigd, hebben schrijvers een nieuw platform binnen bereik en kunnen zij een breder publiek bereiken. Het tweede seizoen van het interactieve event wordt georganiseerd in hybride vorm. Lezers kunnen zich aanmelden bij boekhandel Voorhoeve om het event in de boekhandel bij te wonen.

Voor de eerste uitzending zullen onder meer Arthur Japin en Sophie van Gool te gast zijn. Lezers kunnen Prachtige wereld, waar ben je? van de Ierse millennial-schrijfster Sally Rooney kopen in de winkel of op de site bestellen en worden uitgenodigd een vraag te stellen over het boek aan uitgever Jennifer Boomkamp. Zij gaat op 30 september live in discussie met twee lezers. Verder is er The Making of … een rubriek waarin een maker centraal staat en komt een beloftevolle debutant aan het woord. Het event is interactief. Lezers kunnen direct reageren via de chat en vragen stellen aan de moderator en de deelnemende schrijvers.

De initiatiefnemers hebben besloten de formule Boekenlive vanuit Libris Voorhoeve verder uit te rollen tot een gecombineerde maandelijkse fysieke en digitale bijeenkomst. Verder is het de bedoeling om meer uitgeverijen erbij te betrekken en het idee verder uit breiden naar andere Nederlandse boekhandels.

#boekenlive #librisvoorhoeve