Nieuwsberichten 18 oktober. 2019

Kookboek van topchef Najat Kaanache op longlist Het Gouden Kookboek 2019

NAJAT, het kookboek van topchef Najat Kaanache, staat op de longlist van Het Gouden Kookboek 2019, de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek. De shortlist wordt gepubliceerd in de tweede helft van oktober (rond 23 oktober). De uitreiking van Het Gouden Kookboek is op 7 november, tijdens de Kookboekenweek.

De vertaalrechten van NAJAT zijn door Luitingh-Sijthoff tot nu toe verkocht aan de Verenigde Staten (Ecco Books), Spanje (Planeta) en Duitsland (Christian Verlag).

NAJAT is een Marokkaans kookboek gebaseerd op de rijke culinaire historie van Marokko. Een puur en magisch kookboek met tachtig recepten uit het vaderland van Najat Kaanche.

Najat Kaanache werd geboren in San Sebastian en kreeg van haar Marokkaanse ouders haar liefde voor eten mee. Ze woonde een aantal jaren in Den Haag en werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld, waaronder FG (François Geurds) in Rotterdam, Noma, onder begeleiding van René Redzepi, en El Bulli. Drie jaar geleden opende ze haar eigen restaurant NUR in de medina van Fez. Daarmee won ze al drie jaar op rij de prijs voor World’s Best Moroccan Cuisine.

Najat Kanaache zal 5 t/m 8 november in Nederland zijn en is beschikbaar voor interviews.

  • Gordon Ramsay: ‘Najat is een van de meest getalenteerde chefs van Marokko en weet werkelijk alles over de Marokkaanse keuken.’
  • ELLE Eten: ‘Echt Marokkaans koken leer je met deze tachtig recepten.’