Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Kookboek van het jaar 2012: Het Nederlands Bakboek

Op maandag 14 januari 2013 zijn de winnaars bekend gemaakt van de Kookboek van het Jaar-verkiezing. Het Nederlands Bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra (Kosmos) is Kookboek van het jaar 2012 geworden in de categorie Nederlands.

‘Rijk geïllustreerd historisch beeld’

Uit het juryrapport: “Het ontlokte de jury een glimlach dat juist iemand van overzee, geboren in Brits-Guyana uit Indiase voorouders de Nederlandse bakgeschiedenis moest boekstaven. Misschien zorgde dat juist wel voor de nodige afstand en nieuwsgierigheid om dit boek zo eerlijk, nauwgezet en volledig te kunnen schrijven.

 

De schrijfster is met een enorme gretigheid in onze geschiedenis en cultuur gedoken. Om te concluderen dat wij als Nederlanders best heel erg trots mogen zijn op onze eigen culinaire traditie, zeker daar waar het onze bakkunsten betreft. Het boek geeft naast een rijk geïllustreerd historisch beeld ook alle receptuur waarvan sommige al bijna vergeten zijn. Die recepten zijn duidelijk en goed beschreven zodat we met zijn allen onze traditie levend kunnen houden.”