Nieuwsberichten 16 november. 2017

Jozua Douglas schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2018

Jozua Douglas (Uitgeverij De Fontein) schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 64ste Kinderboekenweek. De meervoudig bekroond auteur werd op 15 november door de directeur van de CPNB, Eppo van Nispen tot Sevenaer, verrast met dit nieuws.

De Kinderboekenweek bestaat sinds 1955 en is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. Tijdens de Kinderboekenweek krijg je Kinderboekenweekgeschenk 2018 cadeau bij besteding van € 10 aan Nederlandstalige kinderboeken.

Jozua Douglas - VBK

Jozua Douglas

Jozua Douglas begon zijn schrijverscarrière met poëzie en won hiermee meerdere prijzen. Sinds 2009 legt hij zich volledig toe op het schrijven van kinderboeken, eveneens zeer succesvol. Zijn populairste boeken zijn De verschrikkelijke badmeester (Hotze de Roosprijs, beste kinderboekendebuut), De vreselijke tweeling en de serie Costa Banana. Hij won twee keer de Pluim van de Senaat: met De gruwelijke generaal (2016) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2017). Het Kinderboekenpanel van DWDD verkoos beide titels tot een van de beste boeken van respectievelijk 2016 en 2017. Jozua’s boeken zijn onder meer vertaald naar het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels.

De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2018. Het thema is Vriendschap en het motto is Kom erbij!

Volg Jozua!

https://www.facebook.com/jozua.douglas
https://twitter.com/jozuadouglas
https://www.instagram.com/jozuadouglas/
YouTube Jozua Douglas