Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Hier ben ik, nieuwe roman van Jonathan Safran Foer, verschenen

Hier ben ik, de nieuwe roman van succesauteur Jonathan Safran Foer, is verschenen. Internationaal zijn de verwachtingen hooggespannen. Foer publiceerde eerder de bekroonde en verfilmde romans Alles is verlicht en Extreem luid & ongelooflijk dichtbij, en het eveneens succesvolle non-fictieboek Dieren eten.

Jonathan Safran Foer - Hier ben ik

 

Bestel nu

Vandaag is internationaal de eerste verkoopdag van Hier ben ik. De Nederlandse vertaling (van Gerda Baardman en Tjadine Stheeman) verschijnt gelijktijdig in gebonden editie, paperback, e-book en in dwarsligger. De eerste internationale verkoopdag wordt ondersteund door een prachtige recensie in The New York Times. Verscheidene Nederlandse en Vlaamse journalisten zochten Foer al op in New York en publiceerden hun interviews de afgelopen dagen, de eerste recensies verschijnen vanaf vandaag.

 

Tijdens Foers eerste promotietournee in vele jaren doet hij onder andere Rotterdam en Amsterdam aan. In Paradiso wordt hij op 14 oktober geïnterviewd door Thomas Erdbrink, de zaal is reeds uitverkocht.

 

Ambo|Anthos directeur-uitgever Chris Herschdorfer is blij met het aanstaande bezoek van de sterauteur: ‘Jonathan komt graag naar Amsterdam. Dit is inmiddels zijn derde bezoek. Ik ben opgetogen over Hier ben ik, waarin Foer zich een geëngageerde, kwetsbare verteller toont die veel relevante verhalen vertelt in een kloek boek. Hij kijkt ernaar uit om zijn Nederlandse lezers opnieuw te ontmoeten.’