Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Hemelvaartsdag: Grote Geschiedenis Quiz 2012

Na maanden van voorbereidingen is het zo ver: in de passage van het Rijksmuseum strijden vijf teams om de titel Grootste Geschiedeniskenners van 2012. Historisch Nieuwsblad (Veen Magazines) organiseert de Grote Geschiedenis Quiz al elf jaar, samen met de Volkskrant en Andere Tijden (NTR en VPRO). De quiz wordt gepresenteerd door Joost Karhof.

Wat weten Gruppo Sportivo-zanger Hans Verburg en operazanger Ernst Daniël Smid over de Slag bij Nieuwpoort? En herinneren oud-staatssecretarisssen Pieter Geel, Tineke Huizinga en Jet Bussemaker zich hun collega Marga Klompé nog?

 

Deze politici en muzikanten strijden tegen een team van royalty-deskundigen met Thomas Ross en Dorine Hermans, een team van schrijvers met Simone van der Vlught en Désanne van Brederode en ten slotte het lezersteam, samengesteld uit winnaars van de voorronde in Historisch Nieuwsblad en de Volkskrant.

 

Het wordt een spannende avond, met een verrassende ontknoping. En een primeur: voor het eerst stelde het verbouwde Rijksmuseum, nog steeds in de steigers, de onderdoorgang open voor de opnames van de quiz.

 

Hemelvaartsdag (17 mei) om 20.25 op Nederland 2