Geen categorie 6 november. 2020

Nederland leest ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer

Heel Nederland leest in november Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer (Atlas Contact). In het boek vertelt Koelemeijer het verhaal van twaalf kinderen – haar eigen ooms en tantes – die hun zieke moeder verzorgen. Samen met de kinderen kijkt ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren ’50 en ’60.

Het zwijgen van Maria Zachea is het verhaal van broers en zussen die samen moeten beslissen over leven en dood van hun stille moeder – en daarbij angstvallig proberen de harmonie te bewaren.

Dit non-fictieboek van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau van de bibliotheek in het kader van de campagne Nederland Leest, opgezet door CPNB om het lezen van boeken te bevorderen.

Judith Koelemeijer is schrijver van literaire non-fictie. Van haar debuut Het zwijgen van Maria Zachea (2001) werden 280.000 exemplaren verkocht. In 2008 verscheen Anna Boom, het avontuurlijke levensverhaal van een bijzondere vrouw. In 2013 verscheen de autobiografische non-fictieroman Hemelvaart.

Lees op de website van Atlas Contact een interview met Judith Koelemeijer over haar debuut, naar aanleiding van de keuze van haar boek voor Nederland Leest.