Nieuwsberichten 23 april. 2021

Hebban en Atlas Contact organiseren Mensje van Keulen schrijfwedstrijd

Mensje van Keulen viert dit jaar 50 jaar schrijverschap. Ter gelegenheid hiervan organiseren lezerscommunity Hebban en Uitgeverij Atlas Contact de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd. De schrijver van het winnende verhaal wint een boekenpakket t.w.v. € 250,00 en publicatie in een literair tijdschrift.

Ter inspiratie publiceert Hebban vanaf eind april schrijftips van ‘de koningin van het korte verhaal’ zelf.

Alle ingezonden verhalen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Mensje van Keulen, oud DWDD-Boekenpanelleden Ronnie Terpstra en Arno Koek, Jan Peter Prenger (hoofd Inkoop Libris) en redacteur Marijn Hogenkamp. Thematisch mag het verhaal alle kanten op maar er moet wel een kat of een ander aardig huisdier een rol in spelen en het mag bestaan uit 800-1000 woorden. De verhalen kunnen tot 1 juni worden ingestuurd aan schrijfwedstrijd@atlascontact.nl. De winnaar wordt op 10 juni, de 75e verjaardag van Mensje van Keulen, bekendgemaakt.

Op die dag verschijnt ook Het Kattentheater. Mensje van Keulen heeft vanaf het begin van haar schrijverschap over poezen en katten geschreven en is dat altijd blijven doen: gedichten, verhalen, kattencorrespondentie, kwinkslagen, journalistieke verslaggeving en bijdragen aan De Poezenkrant. Voor het eerst worden al deze teksten, met illustraties van Jan Jutte, Olivia Ettema en Willem van Malsen, samengebracht in Het Kattentheater.