Nieuwsberichten 31 oktober. 2019

Grote verwachtingen van Geert Mak Boek van de Maand november

Op 5 november 2019 verschijnt 'Grote verwachtingen' van Geert Mak. In 'Grote verwachtingen' vertelt en duidt Geert Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan. Het is het vervolg op het immens succesvolle 'In Europa', dat vijftien jaar geleden verscheen.

Grote verwachtingen is in november Boek van de Maand en is de hele maand zonder verzendkosten te bestellen via Boekenwereld.com.

Over Grote verwachtingen

In Europa ging over de twintigste eeuw en hoe die in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd.

Grote verwachtingen gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar dat gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, en de vluchtelingen.

Over Geert Mak

Geert Mak (1946) is journalist en schrijver. Hij schreef onder meer Een kleine geschiedenis van Amsterdam, Hoe God verdween uit Jorwerd, De eeuw van mijn vader en De levens van Jan Six. Hij ontving vele prijzen, waaronder De Gouden Ganzenveer, de Leipzicher Buchpreis en de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over In Europa

  • ‘Een zeldzaam voorbeeld van een groot non-fictiewerk, dat de lezer van het begin tot het einde boeit.’ – Süddeutsche Zeitung
  • ‘Geert Mak is de geschiedenisleraar die we allemaal graag hadden willen hebben.’ – Financial Times