Persberichten 16 juni. 2017

ePagine koopt eBook.nl

Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv (VBK) heeft per 1 september eBook.nl verkocht aan ePagine. ePagine en VBK brengen de eBook.nl-activiteiten onder in eBook.nl company bv waarbij ePagine een meerderheidsbelang neemt en VBK een minderheidsbelang. De medewerkers van eBook.nl gaan mee en komen in dienst van eBook.nl company bv; de standplaats blijft Amsterdam.Retailactiviteiten passen niet in de strategie van VBK. Eind vorig jaar ontwikkelde VBK een nieuwe strategie waarin zij bepaalde dat zij zich focust op haar kernactiviteit: het uitgeven van inspirerende informatieproducten. eBook.nl werd toen reeds een zelfstandige onderneming binnen VBK.

 

ePagine is al een aantal jaren actief in de eBook-sector en werkt ook reeds jaren samen met eBook.nl. Zij is de schakel naar de retailpartners en naar de consument. ePagine is onderdeel van Tite Live, een onderneming met een omzet van zo’n € 10 miljoen euro en ongeveer 100 medewerkers. De onderneming levert talrijke ICT-diensten aan de boekensector.

 

Wiet de Bruijn, CEO van VBK: “We zijn blij dat we in ePagine een goede overnamepartner voor eBook.nl hebben gevonden. Het is mooi dat we bij het bedrijf betrokken blijven om de ontwikkelingen te volgen en te kunnen blijven innoveren in samenwerking met eBook.nl.”

 

Geert Decock, directeur van ePagine: “De overname is belangrijk voor ons. Met de activiteiten van eBook.nl kunnen we ons affiliate netwerk uitbreiden voor bestaande en nieuwe klanten. Met eBook.nl hebben we de perfecte partner om ook veel sneller nieuwe concepten uit te werken.”

 

Erik Rigters, manager eBook.nl: ”Met VBK heeft eBook.nl een gezonde groei doorgemaakt. We gaan nu verder met het bieden van de beste service en het beste aanbod aan onze klanten. De komst van ePagine geeft ons ook de mogelijkheid nieuwe innovaties door te zetten, zoals eerder met www.weblezen.nl.”