Nieuwsberichten 2 april. 2021

Eerste drie boeken verschenen bij Alfabet Uitgevers

Begin april verschijnen de eerste drie boeken bij Alfabet. De nieuwe uitgeverij begint met het boek Vrijheid, van de Vlaamse historica Annelien de Dijn.

 

In Vrijheid beschrijft De Dijn hoe het begrip vrijheid in vijfentwintig eeuwen is veranderd. Haar boek wordt zowel in Nederland als in Vlaanderen breed opgepakt door de pers.

Eveneens veel aandacht zal er zijn voor Sabines oorlog, waarin Eva Taylor-Tazelaar het verhaal van haar moeder, verzetsvrouw Sabine Zuur, beschrijft. Sabine was bevriend met Erik Hazelhoff Roelfzema en trouwde na de oorlog met Peter Tazelaar, die andere held uit Soldaat van Oranje. Ze ging in het verzet en werd opgepakt. Aan de hand van talloze teruggevonden documenten reconstrueerde Eva Taylor-Tazelaar het aangrijpende oorlogsverhaal van haar moeder. Sabines oorlog is de andere kant van het verhaal van Soldaat van Oranje.

Ten slotte publiceert Alfabet de geactualiseerde heruitgave van U wordt door niemand verwacht van Michal Citroen. Onder andere OVT Radio besteedt uitgebreid aandacht aan dit onmisbare standaardwerk.