Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Joris Luyendijk met ‘Dit kan niet waar zijn’ van Boek van de Maand februari

Het langverwachte nieuwe boek van Joris Luyendijk, Dit kan niet waar zijn. Onder bankiers, is verschenen. Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in het hart van de financiële wereld, de City in Londen. Het boek staat in de maand februari in de spotlights bij VBK en op Boekenwereld.com.

Wil je Dit kan niet waar zijn bestellen? In de maand februari 2015 bestel je het Boek van de Maand zonder verzendkosten via Boekenwereld.com.

Joris Luyendijk, Dit kan niet waar zijnBestel nu

Over Dit kan niet waar zijn

Toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte de financiële wereld op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor.

 

Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in het hart van de financiële wereld, de City in Londen. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem – met gevaar voor hun eigen baan – zien hoe de financiële wereld in elkaar zit.

 

Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

Minidocu Joris Luyendijk – Dit kan niet waar zijn

Zondag 15 februari was Joris Luyendijk te gast bij het Radio 1-programma Met het oog op morgen; op donderdag 19 februari was er in De Wereld Draait Door een item over zijn boek. Op 1 maart wijdde VPRO Tegenlicht een uitzending aan de bankgeheimen van Joris Luyendijk. Op 8 april was hij te gast in De Wereld Draait Door.

Leesfragment

Benieuwd naar Dit kan niet waar zijn? Lees alvast het eerste hoofdstuk in dit leesfragment.

Lezingen Joris Luyendijk

Dit voorjaar is Joris Luyendijk op tournee door het land om te spreken over zijn boek Dit kan niet waar zijn. Op de site van Atlas Contact vindt u een lijst met geplande lezingen.

Over Joris Luyendijk

Joris Luyendijk (1971) schreef onder andere over de kloof tussen beeld en werkelijkheid in het Midden-Oosten (Het zijn net mensen) en de Nederlandse politiek (Je hebt het niet van mij, maar…). Aan Het zijn net mensen werden de NS Publieksprijs 2007, de Dick Scherpenzeelprijs 2007 en de Prix des Assises du Journalisme 2010 toegekend. Luyendijks boeken werden in 12 talen vertaald.

 

Dit kan niet waar zijn begon met een zoektocht op de banking blog van The Guardian die de basis vormde voor columns die in NRC Handelsblad en De Standaard verschenen. Naar aanleiding van de banking blog werd Luyendijk gehoord door parlementaire onderzoekscommissies in België en Engeland.

De pers over Dit kan niet waar zijn

  • Joris Luyendijk gaat onbevangen te werk, met een open blik, niet gehinderd door allerlei conventies die zelden ter discussie worden gesteld. Zo slaagt hij erin van binnenuit de pretenties van opgeblazen professionals door te prikken. – NRC Handelsblad
  • Huiveringwekkend. (…) Wars van banker bashing en clichés. Ook bankiers blijken net mensen, zelfs met humor en zelfreflectie. Het maakt het portret des te vernietigender. ***** – de Volkskrant