Nieuwsberichten 5 juni. 2020

‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’ op 2 in de bestsellerlijst

De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete is in de week van verschijning op nummer 2 van De Besteller60 binnengekomen. De eerste druk van het boek was al op de eerste dag van de uitlevering uitverkocht.

Inmiddels is de derde druk in productie gegaan.

Over De Zoete Zusjes zoeken een schat

In De Zoete Zusjes zoeken een schat gaan Saar en Janna op avontuur om een schat te vinden. Ze zien het helemaal zitten, want terwijl ze aan het zoeken zijn bedenken ze wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schatzoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt… Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen.

“Een knus, grappig en herkenbaar avontuur”

Marieke Woortman, acquirerend redacteur bij Kosmos: “De Zoete Zusjes is een zeer succesvol YouTube-kanaal, met veilige en positieve content voor jonge kinderen. Meisjes tussen de drie en acht jaar zijn verzot op de vrolijke vlogs van de zusjes Saar en Janna.

Vorig jaar werkten we de online content om naar het boek Woensdagmiddag met de zoete zusjes, waarvan inmiddels meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht. Van filmpjes kijken naar lekker zelf bezig zijn: het werkte als een trein.

De stap naar fictie was maar klein. We zien dat de zeer homogene doelgroep ongekend betrokken is, én graag wil lezen. Filmpjes kijken is leuk, maar deze meisjes zijn allemaal in de wolken met hun nieuwe Zoete Zusjes-boek. Een boek heeft waarde. Kosmos scoort vaak met bestsellers voor doelgroepen die vooral online lijken. Keer op keer is onze uitgeverij in staat de online betrokkenheid te converteren. Er wordt veel gelezen, en de bereidheid om een boek te kopen is groot.

Ik ben heel trots op dit succes en dit kinderboek. Het is met veel zorg uitgegeven, het boek glittert en glanst. De illustraties zijn van Iris Boter en de moeder van de zoete zusjes, Hanneke de Zoete, schreef het knusse, grappige en herkenbare avontuur.”