De weg van Michael Puett: een nieuwe kijk op bijna alles
Onlangs verscheen bij uitgeverij Ten Have De Weg; Wat Chinese filosofen ons over het leven leren, van Harvards populairste hoogleraar Michael Puett. Onder andere NRC, Trouw, Filosofie Magazine, Happinez, Flow en gezondNu besteedden aandacht aan het boek, dat in De Bestseller60 (de lijst van bestverkochte boeken in Nederland) staat.
In De Weg daagt Puett ons uit onze diepgewortelde overtuigingen over persoonlijke ontwikkeling, macht, relaties en authenticiteit te herzien. Puett scheef het boek met journalist Christine Gross-Loh.
Michael Puett: Harvards populairste
Michael Puett groeide in korte tijd uit tot Harvards populairste docent. Wekelijks bezoeken zo’n 70 undergruate studenten zijn colleges, die hij altijd begint met de woorden: “The encounter with these ideas will change your life.”
Over De Weg
Puett heeft zijn populaire colleges uitgewerkt in De Weg, een boek waarin toegankelijkheid en diepgang samengaan. Aan de hand van zes oude Chinese filosofen, onder wie Confucius en Lao Tzi, laat Puett zien dat deze filosofie actueler is dan ooit. Daarbij gebruikt hij voorbeelden van mensen uit de 21ste eeuw, die met zichzelf, werk, opvoeding en relaties worstelen. Mede door de waarde die Chinese filosofen hechten aan kleine gebaren, rituelen en goede gewoontes, bieden zij een totaal andere levensvisie dan westerse denkers of boeddhistische leraren.
Een goed leven bereik je niet door ‘je ware zelf’ te ontdekken – dat bestaat volgens de Chinese filosofen eenvoudigweg niet. En ook niet door een groots plan uit te voeren – dat is zinloos door de veranderlijkheid van alles en iedereen. Goed leven doe je door de weg van innerlijke beschaving en betrokkenheid op de wereld te bewandelen.
Lees gratis drie hoofdstukken van De Weg.
De pers over De Weg
- ‘Puetts boek stimuleert ons om onze onbuigzame, ingebakken westerse ideeën van ons af te schudden en een flexibeler, minder belerende levenshouding aan te nemen.’ – THE SUNDAY TIMES
- ‘De weg toont de wijsheid van het alledaagse. Lees en leef dit boek.’ – COEN SIMON, FILOSOOF EN PUBLICIST
- ‘Een sprankelende kennismaking met de Chinese filosofie.’ – MARTIN VAN HEES, HOOGLERAAR ETHIEK (VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM)