Nieuwsberichten 17 mei. 2019

‘De oorlog die mijn leven redde’ wint Vlaamse Kinder- en Jeugdjury

De oorlog die mijn leven redde van Kimberly Brubaker Bradley heeft de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury gewonnen in de categorie 10-12 jaar. Dit ontroerende oorlogsverhaal heeft al vele lovende recensies ontvangen en werd onder andere getipt door de Grote Vriendelijke Podcast.

Kimberly Brubaker Bradley - De oorlog die mijn leven redde

Bas Maliepaard schreef in Trouw: ‘De Amerikaanse Brubaker Bradley weet met groot inlevingsvermogen gelaagde personages te scheppen, van wie je gaat houden. Bovendien weet ze een sfeerrijk tijdsbeeld op te roepen, waar je heerlijk in op kunt gaan.’

Janneke Schotveld, auteur van de serie Superjuffie, zegt over De oorlog die mijn leven redde: ‘Alles wat in ieder leven voorbijkomt zit in dit verhaal: liefde in allerlei vormen, verlies en geworstel met het leven. Geschreven met humor en warmte. Een heerlijk boek!’

Over De oorlog die mijn leven redde

De negenjarige Ada heeft nog nooit een stap buiten de deur gezet. Haar moeder schaamt zich voor Ada’s klompvoeten en houdt haar binnen. Maar als haar broertje geëvacueerd wordt uit Londen om aan de oorlog te ontsnappen, grijpt Ada haar kans en glipt weg om hem te volgen. Zo begint er een nieuw avontuur voor Ada, en voor Susan Smith, de vrouw die verplicht wordt de twee kinderen in huis te nemen. Er ontstaat een sterke band tussen Ada en Susan, maar is hij sterk genoeg om de oorlog te overleven?

Lees meer over De oorlog die mijn leven redde op de website van KokBoekencentrum. Het tweede deel over Ada, De oorlog die ik eindelijk won, verscheen in januari 2019.