Nieuwsberichten 1 februari. 2019

De ontembare DWDD Boek van de Maand februari

De ontembare van Guillermo Arriaga (Atlas Contact) is in februari 2019 uitgeroepen tot DWDD Boek van de Maand. Het boekenpanel over het boek: ‘Het nieuwe ultieme boek over schuld en boete. Guillermo Arriaga is bekend van Babel en Amores Perros. Dat ingenieuze en overdonderende van die films zit maximaal in het boek. Alles vloeit samen. Echt verrukkelijk om te lezen. Het is wachten op de verfilming. Elke pagina staat in brand.’

Naast het DWDD-boekenpanel zijn er meer lezers gegrepen door De ontembare:

  • ‘Met zijn taal roept Arriaga beelden op die zich met weerhaakjes in je hoofd vastzetten.’ – Ronnie Terpstra, boekhandel Van der Velde
  • ‘Wat een geweldige roman. Waanzinnig, poëtisch, ruig… alles! Weergaloos!’ – Loes Hoogland, boekhandel Stumpel
  • ‘Verslavend en fantastisch! Met de energie van Buwalda.’ – Annetje Rubens, boekhandel Athenaeum Haarlem

Over De ontembare

De ontembare werd geschreven door Guillermo Arriaga, auteur, scenarioschrijver, regisseur en producer die samen met regisseur Iñárritu grote bekendheid verwierf met de beroemde films ‘Amores Perros’, ‘21 Grams’ en ‘Babel’.

Juan Guillermo’s rauwe leven speelt zich af op de daken van Mexico-Stad. De dood van zijn oudere broer is een enorme klap voor hem. Vier jaar later zijn ook zijn ouders en grootmoeder dood. Hij wil wraak voor de moord op zijn familie, gepleegd door een club fanatiek religieuze jongens uit zijn wijk. De achtergrond van het verhaal is er een van repressie, politiecorruptie en -geweld, en kerkelijke inmenging waar die niet hoort.

Duizenden kilometers verderop jaagt een Inuit geobsedeerd door een beruchte grijze wolf in het hoge noorden van Canada. Zon, stof en lawaai wisselen zich af met sneeuw, ijs en oorverdovende stilte in een originele, heel persoonlijke, veelomvattende en filmische roman.

Guillermo Arriaga in Nederland

Auteur Guillermo Arriaga is op dit moment in Nederland.

  • Op 1 februari wordt hij door Ernest van der Kwast geïnterviewd in De Doelen Rotterdam bij het literatuurprogramma Boek & Meester.
  • Op 2 februari is hij bij Border Kitchen in Den Haag.
  • Op 3 februari is hij te gast bij Tilt in het Chassé Theater in Breda.
  • Op 17 januari is hij te zien in VPRO Boeken.