Nieuwsberichten 17 oktober. 2022

De grote Zoete Zusjes opschoondag groot succes!

Afgelopen zaterdag 15 oktober vond de eerste editie van De grote Zoete Zusjes opschoondag plaats. Duizenden kinderen gingen met hun ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes de straat op om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Er zijn bijna 13.500 gratis opschoonpakketten opgehaald bij Bruna-filialen door heel Nederland en honderden berichten op social media geplaatst. De dag werd georganiseerd door Kosmos Uitgevers in samenwerking met Bruna, OERRR en Nederland Schoon.

De grote Zoete Zusjes opschoondag vond plaats in het laatste weekend van de Kinderboekenweek (thema Gi-ga-groen!) en is geïnspireerd op het nieuwste (voor)leesboek van de populaire Zoete Zusjes Saar en Janna, De Zoete Zusjes helpen de natuur, dat op nummer 3 in De Bestseller 60 staat.

Helaas ligt er door heel Nederland een hoop rommel en troep. Al dat zwerfafval is niet alleen lelijk, maar het is ook slecht voor het milieu, jezelf en dieren. Het duurt vaak héél lang voordat dit afval verdwijnt. Soms duurt het afbreken ervan jaren of vergaat het zelfs helemaal niet.

“We blikken terug op een succesvolle grote Zoete Zusjes opschoondag. Ik vind het geweldig dat zoveel kinderen en ouders zich hebben ingezet voor een zwerfafvalvrij Nederland,” aldus Hanneke de Zoete. “Er zijn zoveel foto’s, filmpjes en positieve reacties gedeeld op social media. Ik hoop dat we een stukje bewustwording hebben gecreëerd en kinderen en ouders zich ook na de opschoondag blijven inzetten voor een schone omgeving.”

Over Hanneke de Zoete
Samen met haar dochters Saar en Janna, die je kent als de Zoete Zusjes, maakt Hanneke de Zoete (1981) YouTube-video’s en schrijft ze boeken over de Zoete Zusjes. Ze is één van de meest succesvolle kinderboekenschrijvers van dit moment. In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek ‘Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes’. In juni 2021 won ze met ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’ de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Met ‘De Zoete Zusjes moppenboek’ veroverde Hanneke in maart 2022 voor het eerst de nummer 1-positie in De Bestseller 60. Hanneke heeft in totaal al meer dan 600.000 exemplaren van haar boeken verkocht.