Nieuwsberichten 1 maart. 2019

De engelenmaker van Stefan Brijs meest gewaardeerde roman door leerlingen

Het meest gewaardeerde boek op de leeslijst van havo- en vwo-examenkandidaten is De engelenmaker van Stefan Brijs (Atlas Contact, 2005), meldt de Stichting Lezen op basis van onderzoek, uitgevoerd door de Radboud Universiteit. De roman van 430 pagina’s over de geheimzinnige dokter Viktor Hoppe wordt door de leerlingen gewaardeerd met het cijfer 8,1.

Dit jaar verschijnt de 50e druk van De engelenmaker en in september verschijnt de nieuwe roman van Brijs: Zonder liefde.

Over De engelenmaker

De engelenmaker van Stefan Brijs is een verhaal over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht, zin en onzin. Een roman waarin iedereen naar de waarheid op zoek is en uiteindelijk alleen zijn eigen waarheid vindt en gelooft.

Na een afwezigheid van bijna twintig jaar keert Doktor Victor Hoppe terug naar zijn geboortedorp Wolfheim. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend op zijn komst, zeker als blijkt dat hij drie kinderen van een paar weken oud bij zich heeft, die zelden te zien zijn. Dat voedt de geruchten en langzaam groeit het vermoeden dat ze ernstig ziek zijn. Er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, maar ook met de dokter zelf, die, gegijzeld door zijn verleden, een beslissing neemt die hem onsterfelijkheid moet bezorgen.