Nieuwsberichten 14 juni. 2019

Costa Banana van Jozua Douglas wordt verfilmd

De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang, de drie populaire kinderboeken in de Costa Banana-serie van Jozua Douglas, worden verfilmd. Namens Uitgeverij De Fontein Jeugd verkocht Shared Stories de filmrechten aan het productiebedrijf Phanta Basta!.

V.l.n.r. Harro van Staverden (Phanta Basta!), Maartje Beukers (De Fontein), Jozua Douglas, Petra Goedings (Phanta Basta!)

Jozua Douglas liet in een reactie weten: “Phanta Basta is een geweldige producent die zich heeft bewezen met tal van prachtige films. Toen ik van hun plannen hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik voel me zeer vereerd dat zij met de Costa Banana-boeken aan de slag gaan.”

Producent Harro van Staverden van Phanta Basta! vertelt: “Het kon natuurlijk niet uitblijven: president Pablo krijgt zijn eigen tv-serie. Maar net zoals in de boeken zijn de echte hoofdrollen weggelegd voor zijn slimme dochter Rosa en zijn ondernemende zoon Fico. De boeken vragen simpelweg om een verfilming: humoristisch, fantasierijk en vol inspiratie voor kinderen en volwassenen van nu. We kunnen niet wachten om de verhalen nog meer tot leven te brengen en een nieuwe dimensie toe te voegen aan het werk van Jozua Douglas.”

Uitgeverij De Fontein is heel trots. Redacteur Maartje Beukers reageerde op het nieuws: “De boeken van Jozua zitten boordevol humor en avontuur en zijn mooi beeldend geschreven. Ze zijn ongekend populair. Ik weet zeker dat veel kinderen blij zullen zijn dat Costa Banana straks ook op het scherm te zien is!”

Over Costa Banana

De serie gaat over de knotsgekke president Pablo Fernando, die in zijn eentje de baas is in het kleine landje Costa Banana en allerlei vreemde wetten verzint, en over zijn kinderen Rosa en Fico.

De eerste twee delen (De gruwelijke generaal, 2015 en De ongelooflijke Ravi Ravioli, 2016) wonnen de Pluim van de Kinderjury en werden genomineerd voor Kinderboek van het jaar door De Wereld Draait Door. Maar de grootste bekendheid verwierf de Costa Banana-serie dankzij het vijfde deel: het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie, dat Jozua in 2018 schreef. In september 2019 verschijnt deel 4: Ufo-alarm.

Jozua Douglas

Jozua Douglas (1977) schreef 27 kinderboeken, met vertalingen in 12 landen. In 2018 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie. Kijk voor een overzicht op www.jozuadouglas.com. In Costa Banana zijn Jozua’s boeken verboden.

Phanta Basta!

Phanta Basta! is sinds 2015 actief onder leiding van producenten Michiel Bartels, Petra Goedings en Harro van Staverden als onderdeel van de Phanta Vision groep. Phanta Basta! richt zich op jeugd- en familieproducties. Eerder waren de producenten verantwoordelijk voor successen als Achtste-Groepers Huilen Niet, Oorlogsgeheimen, Circus Noël en Storm: Letters van Vuur.