Nieuwsberichten 15 december. 2017

Colleen Hoover wint derde Goodreads Choice Awards voor best romance

De boeken van Colleen Hoover zijn al naar vele talen vertaald en in Nederland is ze momenteel de populairste New Adult-auteur. Onlangs werden de Goodreads Choice Awards van 2017 uitgereikt en ook hieruit blijkt dat haar boeken geliefd zijn: voor maar liefst het derde jaar op rij won ze de award voor Best Romance. Deze keer met haar nieuwste roman Without Merit.

Nooit meer - Colleen Hoover

De Goodreads Choice Awards is de grootste publieksprijs voor boeken. De awards worden uitgereikt sinds 2009; dit jaar hebben bijna 4 miljoen lezers hun stem uitgebracht in 20 categorieën. Op de website van Goodreads zie je alle winnaars.

In 2015 won Colleen Hoover met een grote meerderheid de award met Confess, dat in Nederland uitgegeven is als Onvoorwaardelijk. In 2016 was het It Ends With Us dat er met de prijs vandoor ging en in 2017 wint ze dus voor het derde jaar op rij met Without Merit. Met haar drie awards versloeg ze al grote namen als Nora Roberts, Sylvia Day en E.L. James.

Nederlandse fans kijken reikhalzend uit naar de Nederlandse vertalingen van de twee laatstgenoemde titels en hoeven hier gelukkig niet lang meer op te wachten. 2018 belooft een fantastisch Colleen Hoover-jaar te worden met het indrukwekkende It Ends With Us dat in maart verschijnt als Nooit meer en Without Merit dat in oktober 2018 in de (web)winkels zal liggen.