Persberichten 16 juni. 2017

Chris Herschdorfer treedt toe tot directie VBK

Per 1 augustus treedt Chris Herschdorfer (48) toe tot de directie van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv (VBK) in de rol van Senior Uitgeefdirecteur. Samen met Wiet de Bruijn (CEO) en Bert Endedijk (COO) vormt hij het bestuur van het bedrijf.

De directie van VBK wordt met de toetreding van Chris Herschdorfer versterkt met een vakman en uitgever in hart en nieren. Chris Herschdorfer is uitgeefdirecteur van Ambo|Anthos uitgevers, een functie die hij blijft vervullen naast zijn directiewerkzaamheden voor VBK.

Wiet de Bruijn: “Chris is met zijn enorme ervaring en successen een voorbeeld voor vele uitgevers. Ik ben heel blij dat hij zijn kennis wil inzetten om een bijdrage te leveren aan de strategie en het beleid van VBK.”

Chris Herschdorfer: “Ik vind het geweldig om in deze uitdagende tijden een grotere rol te kunnen spelen bij VBK.”

Chris Herschdorfer werkt dit jaar 25 jaar in het uitgeefvak. In oktober is hij 13 jaar uitgeefdirecteur van Ambo|Anthos uitgevers; in die periode bouwde hij het bedrijf uit tot een van de meest succesvolle uitgeverijen van Nederland. Naast een toonaangevende positie onder andere op het gebied van (literaire) fictie, literaire thrillers en non-fictie, neemt Ambo|Anthos een vooraanstaande marktpositie in op het gebied van het e-boek. Binnen Ambo|Anthos vallen ook de uitgeefactiviteiten van Artemis & co en dwarsligger®.