Nieuwsberichten 19 juli. 2019

Charles Groenhuijsen tekent bij Atlas Contact voor Amerikaboek

Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende 11 juli, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste boek, over de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en de snel veranderende Amerikaanse maatschappij, zal in oktober 2019 verschijnen.

Van links naar rechts: Marcella van der Kruk (redacteur Atlas Contact), Diana Gvozden (Marianne Schönbach Literary Agency), Charles Groenhuijsen, Simon Dikker Hupkes (redacteur Atlas Contact), Leonoor Broeder (uitgever Atlas Contact)

Redacteur Simon Dikker Hupkes: ‘Wij zijn erg blij met deze acquisitie. Charles Groenhuijsen slaagt er als een van de weinige Amerikadeskundigen in om het systeem en de politieke trends uit te leggen op een manier die ook lezers buiten de vaste groep Amerika-watchers aanspreekt. Op die manier overbrugt hij de kenniskloof die hierboven wordt aangestipt. Dit bleek ook uit ons geanimeerde gesprek op de uitgeverij, waar Charles imponeerde met zijn kennis, maar ook steeds een persoonlijke anekdote paraat had om toe te lichten, te illustreren of te nuanceren.’

Charles Groenhuijsen (1954) is een van de bekendste Amerikadeskundigen en was jarenlang correspondent voor de NOS vanuit Washington DC. Hij schreef verschillende boeken over uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen, waaronder Amerikanen zijn niet gek. In zijn nieuwe boek neemt Groenhuijsen alvast een voorschot voor de komende Amerikaanse verkiezingen en schetst hij de contouren van het Amerika na Trump.