Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Cate Blanchett regisseert verfilming Het diner van Herman Koch

Na 20 jaar voor de camera gaat de Australische actrice Cate Blanchett als regisseur aan de slag; ze debuteert met de verfilming van Herman Kochs boek Het diner. Auteursmanagementbureau Shared Stories (onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgevers) rondde onlangs de onderhandelingen af met de Amerikaanse producer Cotty Chubb.

herman-koch-het-dinerOren Moverman (The Messenger) vormt het boek om tot filmscript. Het is op dit moment nog niet duidelijk of Cate Blanchett zelf een rol gaat spelen in de film en wanneer de film verschijnt.

Het diner verscheen in 2009 bij uitgeverij Ambo|Anthos. Het succes van het boek van Herman Koch, dat gaat over twee echtparen die tijdens een etentje moeten beslissen hoe ver ze gaan in het beschermen van hun vijftienjarige zoons, kent geen grenzen.

  • Er werden in Nederland al bijna 650.000 exemplaren van Het diner verkocht; wereldwijd gingen tot meer dan 1 miljoen exemplaren over de toonbank.
  • De vertaalrechten zijn aan meer dan 37 landen verkocht; het boek is daarmee op weg naar het record van de meest vertaalde roman van Nederland.
  • In de Nederlandse en Duitse theaters was – met succes – een toneelbewerking van Het diner te zien.
  • Vorige week ging op het filmfestival van Toronto de Nederlandse verfilming van Menno Meyjes in première; vanaf november draait deze, met hoofdrollen voor Thekla Reuten, Kim van Kooten en Daan Schuurmans, in de Nederlandse bioscopen.