Nieuwsberichten 1 juli. 2020

Broese en VBK lanceren interactief boekenevent: BroeseBruistBoekenLive

Op dinsdag 7 juli om 19.30 vindt de aftrap plaats van BroeseBruistBoekenLive, een nieuw interactief boekenevent met een zeer afwisselend programma met live auteurs.

Lezers kunnen zich aanmelden via de website www.vbku.nl/boekenlive waarna zij toegang krijgen tot YouTube om live deel te nemen aan het event. Dit initiatief komt van Broese en de uitgeverijen van VBK, waaronder Ambo Anthos, Atlas Contact, De Fontein, KokBoekencentrum, Kosmos en Luitingh-Sijthoff. De presentatie is in handen van radio- en televisiemaker Frénk van der Linden.

Het idee is voortgekomen uit een oproep aan uitgevers van de Koninklijke Boekverkopers Bond om dit najaar de fysieke boekhandel te steunen. Met BroeseBruistBoekenLive willen de initiatiefnemers boekhandelsklanten de mogelijkheid geven digitaal boekevenementen te volgen. Door de coronacrisis hebben veel boekhandels in de grote steden te maken met stevige omzetverliezen. Ook voor de komende cadeauperiode verwachten boekhandels door de geldende beperkingen minder klanten in de winkel toe te kunnen laten dan andere jaren. Met BroeseBruistBoekenLive wordt geprobeerd de klant te verleiden meer online aankopen te doen in de fysieke boekhandel. Met een boekenevent wordt de relatie tussen boekhandel en klant verstevigd, hebben schrijvers een nieuw platform binnen bereik en kunnen zij zelfs een breder publiek bereiken.

Voor het pilot-event zijn Simone van der Vlugt, Jozua Douglas, Anya Niewierra, Fokke Obbema en de SuriMAMs (Moreen, Aretha en Martha Waal) live aanwezig. Daarnaast zijn er filmpjes van en video interviews met andere auteurs. Boekverkoper Grietje Braaksma geeft haar Boeken Top 3 en er zal een thrillerquiz worden gespeeld. Vanaf 1 juli kunnen lezers het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy bestellen om op 7 juli mee te discussiëren over dit bijzondere cadeauboek. Het event is interactief. Lezers kunnen direct reageren via de chat en vragen stellen aan de moderator.

Als de pilot een succes wordt willen de initiatiefnemers de formule verder uitrollen en een maandelijkse digitale bijeenkomst organiseren van BroeseBruistBoekenLive. VBK wil ook in Amsterdam starten met een vergelijkbaar programma. Verder is het de bedoeling om meer uitgeverijen erbij te betrekken en het idee verder uit breiden in andere Nederlandse boekhandels.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Sandra van Doorn sandra.vandoorn@broese.nl en Geneviève Waldmann gwaldmann@vbku.nl

#broesebruist #boekenlive
1 juli 2020