Nieuwsberichten 7 februari. 2020

Boek over beleggen stormt De Bestseller 60 binnen

Het boek Blondjes Beleggen Beter van Kosmos Uitgevers komt deze week binnen in De Bestseller 60-lijst op nummer 19. Een unieke prestatie. Nooit eerder verscheen een boek over beleggen in deze lijst.

Blondjes beleggen beterHet thema is actueler dan ooit. Nu de spaarrente rond de nul procent ligt, zoeken steeds meer mensen naar een andere manier om geld opzij te zetten. Beleggen is een interessant alternatief, maar wordt vaak als te ingewikkeld gezien. Financieel journalist Janneke Willemse laat zien dat geld verdienen op de beurs heel goed mogelijk is, zelfs zonder dat je daar de gehele dag mee bezig hoeft te zijn of eerst een forse studie voor moet doen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Om te zien hoe een blónde vrouw het ervan af zou brengen, begon Janneke Willemse haar website BlondjesBeleggenBeter, waarop ze precies laat zien hoe ze belegt. Dat pakte verrassend goed uit, want in 4,5 jaar tijd was haar vermogen verdubbeld.

In haar boek Blondjes Beleggen Beter beschrijft Janneke hoe ze dat voor elkaar kreeg. Ze laat zien dat je door ‘blond’ beleggen je geld kunt laten groeien. Simpel, snel en op een manier die bij jou past. Zelfs als je nu nog weinig geld of kennis hebt. Met de juiste handvatten en een paar vuistregels kun je ver komen.

Janneke Willemse deed als journalist jarenlang verslag van het beursnieuws. Toch duurde het tot 2013 voordat ze zelf serieus durfde te starten met beleggen. Op haar website BlondjesBeleggenBeter.nl schrijft ze over haar eigen beleggingen. Daarnaast is ze als beurscommentator en presentatrice te zien op de financiële nieuwszender RTL Z. In 2018 won ze de IEX Gouden Stier voor Beste Beleggingsexpert.