Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Boek Live Lagom van Anna Brones bij Kosmos Uitgevers

Op de London Book Fair Londen heeft Kosmos Uitgevers de rechten aangekocht van het boek Live Lagom: Balanced Living, The Swedish Way van Anna Brones. Het boek verschijnt in augustus en wordt een praktische lifestylegids waarin je leest hoe je met kleine inspanningen het leven beter, groener en goedkoper kunt maken.

live-lagom-anna-bronesHans Koenen, acquirerend redacteur bij Kosmos Uitgevers: ‘Vorig jaar waaide het Deense woord hygge (gezelligheid) via de beurs in Londen over naar Nederland. Dit jaar maken we kennis met de Zweedse levensfilosofie lagom. Lagom betekent “precies de juiste hoeveelheid”. Niet te veel, niet te weinig, oftewel balans. Het kan worden toegepast op ieder aspect van je leven. In een tijd waarin we allemaal proberen beter met ons geld om te gaan, minder stress willen ervaren, bewuster willen leven en op zoek zijn naar ons ideale huis en passende carrière, biedt lagom inzichten van een van de meest tevreden landen en culturen. Het laat zien hoe we meer evenwicht in ons dagelijks leven kunnen bereiken.’

 

Gaat hygge meer om een moment, lagom is een manier van leven. Dankzij deze manier van leven komen burn-outs in Zweden veel minder vaak voor dan bij ons. In Nederland neemt de populariteit van deze levensstijl toe. Ikea is onlangs onder dezelfde naam (Live Lagom) een project gestart waarmee ze mensen willen inspireren op een duurzame manier te leven. En op internet wordt steeds meer gezocht naar en gepost over Lagom. Google signaleert een enorme toename in het aantal zoekopdrachten naar de term en op Instagram en Twitter wordt de hashtag #lagom steeds vaker gebruikt.