Nieuwsberichten 9 november. 2018

Boek Annegien Schilling verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland

Shared Stories, het rechtenbureau van Kosmos Uitgevers, heeft de vertaalrechten van het eerste boek van Annegien Schilling (@fetching_tigerss) verkocht aan Duitsland, Engeland en Amerika. Eind september verscheen 'Imagine. Shoot. Create.' bij Stiftung Warentest in Duitsland. Deze maand werden de vertaalrechten aan de UK en US verkocht.

Annegien Schilling - Twisting realityOp haar dertiende begon Annegien Schilling het Instagramaccount @fetching_tigerss, waarop ze surrealistische zelfportretten met vaak een maatschappelijke betekenis deelt. Vier jaar later had ze wereldwijd meer dan 1 miljoen volgers. Sindsdien kunnen we niet meer om haar heen: in 2016 maakte Mirjam Marks de documentaire Het meisje van 672K over haar, in het programma Het Perfecte Plaatje mocht ze als jurylid aantreden en voor VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR heeft ze de fotoserie The Dream Diaries gemaakt. ‎

Op 21 november 2018 verschijnt in Nederland en België bij Kosmos Uitgevers Annegiens tweede boek: Twisting reality. In het logische en denderende vervolg op haar eerste boek legt Annegien, aan de hand van magisch nieuw beeldmateriaal, stapsgewijs uit hoe ze haar foto’s maakt en bewerkt.