Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Beste Spirituele Boek 2012: Spirituele oplossingen, Deepak Chopra

Spirituele oplossingen van Deepak Chopra (Servire) is door publiek en vakjury verkozen tot Beste Spirituele Boek van het jaar 2012. De jury loofde in het rapport Chopra’s “nuchtere en gelaagde” insteek.

De jury: “Dat [Spirituele oplossingen] uitstijgt boven een gemiddeld niveau van goede raad aan mensen in crisis, komt doordat Chopra in zijn antwoorden zijn inzicht en ervaring van de afgelopen boeken verwerkt. Dat inzicht leidt tot diepgravende antwoorden.”

 

Het publiek kon stemmen op een top drie uit de shortlist van tien, waarna de vakjury de winnaar bepaalde. De jury bestond uit Susan Smit (Happinez), Monic Slingerland (Trouw) en boekhandelaar Leo van de Wetering (Selexyz Donner).

 

Martine Litjens (uitgever): “De uitgeverij is bijzonder trots op deze prijs. Ik zie het ook als een erkenning van de inhoudelijke kennis en wijsheid van de auteur. We hopen hem nog vaak te verwelkomen in Nederland, waarmee hij van oudsher een bijzondere band heeft.”

 

De verkiezing van het Beste Spirituele Boek van het Jaar vindt ieder jaar plaats tijdens de Maand van de Spiritualiteit. Lees meer over Spirituele oplossingen op de site van Servire.

 

Servire is een van de uitgeverijen van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep (VBK). VBK is een groep van Nederlandse en Belgische fictie- en non-fictie-uitgeverijen. Samen zijn we marktleider in de algemene boekenmarkt. In een markt vol uitdagingen maken we met circa 300 gepassioneerde medewerkers (e-)boeken in alle soorten en maten, produceren we tijdschriften, en organiseren we evenementen en manifestaties.