Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Belle: eerste magazine voor christelijke tienermeiden

Online magazine Huis van Belle lanceert, in samenwerking met Uitgeverij Kok (VBK), nu ook een offline magazine: Belle. Het tijdschrift dat écht anders is, noemen de makers het. Het magazine is bedoeld voor christelijke tienermeiden tussen 12 en 17 jaar en is vanaf 20 augustus verkrijgbaar.

Verdieping

Huis van Belle weet sinds de start vorig jaar maart meer dan 18.000 unieke bezoekers per maand te trekken. Meiden bleken behoefte te hebben aan nog meer verdieping.

Hoofdredacteur Eline Hoogenboom (28): ‘Wij gunnen deze meiden heel erg een eigen blad. Meiden zijn onzeker en hebben veel vragen. Met dit magazine willen wij hun zelfvertrouwen vergroten (empoweren) en hen helpen bij het maken van keuzes en het vinden van een sterke identiteit.’

Geen Photoshop

belleDat het meidenblad echt anders is, blijkt uit het feit dat alleen echte meiden een plek krijgen. Er wordt niet gewerkt met modellen en Photoshop wordt niet gebruikt om ‘puistjes of onderkinnen weg te poetsen’ zoals in het statement voorin staat. Belle staat voor ‘mooie meid’: goed zoals je bent maar wel het beste uit jezelf halen.

In het blad staan artikelen over geloof, beauty, mode, cupcakes en zelfbeeld. En ook: hoe houd je stille tijd, zo bestrijd je perfectionisme, een schrijfwedstrijd met Corien Oranje, tips voor de perfecte zoen én een interview met zeilmeisje Laura Dekker.

Kopje thee

Hoogenboom: ‘Belle wil niet alleen meiden een spiegel voorhouden maar hen echt op weg helpen door hen aan het denken te zetten. Daarom vind je veel tips en de & nu jij-pagina’s waarop meiden aan de slag gaan met wat ze gelezen hebben. Maar wees niet bang, het blijft gewoon een fijn blad om met een kopje thee op de bank te lezen!’

De meiden hebben op het platform meegedacht. Zo wilden de meeste meiden het favoriete recept van Trinity lezen, mocht een invulverhaal niet ontbreken en wilden ze een pagina waarop ze vertellen waar ze dankbaar voor zijn. Veel van de bloggers van Huis van Belle spelen een rol in het magazine.