Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Auteur laat publiek meelezen in nog te verschijnen roman

Iedereen in het bezit van een iPad kan meelezen en commentaar leveren op de nog te verschijnen roman Incognito van Henk Rijks (Atlas Contact). Via de social reading app Readmill kan men de laatste versie van het manuscript gratis downloaden en voorzien van commentaar, correcties, aanvullingen of suggesties.De meest bruikbare bijdragen worden verwerkt in de definitieve versie van Incognito, dat medio september verschijnt. Inzenders worden in het dankwoord genoemd.

 

“Lezers hebben na lezing altijd vragen of komen met waardevolle suggesties voor verbeteringen. Door hen op deze manier bij het redactieproces te betrekken, kunnen we die feedback vóór verschijning gebruiken. Daarnaast vergroot dit experiment de betrokkenheid tussen lezer en auteur, en tussen lezers onderling”, meent Henk Rijks.

 

Uitgeverij Atlas Contact organiseert tijdens Manuscripta een bijeenkomst voor alle deelnemers van de meeleesactie, waarin redacteur Sander Blom de suggesties en feedback behandelt. Tot slot stelt de uitgeverij na verschijnen twintig exemplaren van de papieren uitgave ter beschikking voor de beste deelnemers.

 

Meer informatie over deze actie vindt u op de website van Henk Rijks.

 

NB: De tekst die wordt gebruikt in dit experiment is niet definitief en bevat taal-, stijl- en opmaakfouten. Bovendien ontbreekt het laatste hoofdstuk van het boek, waaraan nog druk wordt gesleuteld.