Nieuwsberichten 28 september. 2020

Arend Hosman start nieuwe uitgeverij bij Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep (VBK)

Op 1 november begint Arend Hosman, nu werkzaam als uitgever van Thomas Rap (een onderdeel van De Bezige Bij), een nieuwe uitgeverij: Alfabet Uitgevers. Samen met redacteuren Saartje Schwachöfer en Catharina Schilder bracht Hosman de afgelopen jaren opvallende bestsellers uit van auteurs als Yuval Noah Harari, Stephen Fry, Herman Finkers en Selma van de Perre.

Schwachöfer en Schilder maken eveneens de overstap naar Alfabet. Gedrieën gaan zij naar eigen inzicht een fonds opbouwen, waarin plaats zal zijn voor kwalitatieve non-fictie en fictie. Alfabet Uitgevers zal zich vestigen op de Oostenburgervoorstraat in Amsterdam. De verkoop en productie wordt ondergebracht bij VBK|media in Utrecht.

Arend Hosman: ‘Samen met Saartje en Catharina heb ik Thomas Rap kunnen uitbouwen. Nu zijn we toe aan een nieuwe stap. We delen al langer de droom om zelf een uitgeverij van de grond af aan op te bouwen. VBK biedt de kans om deze droom te verwezenlijken met Alfabet Uitgevers. We zien er enorm naar uit om aan de slag te gaan.’

Geneviève Waldmann (VBK): ‘Arend en ik kennen elkaar al heel lang uit het Utrechtse. Ik heb de afgelopen jaren met bewondering gezien hoe hij bij De Bezige Bij van het kleine Thomas Rap een succesvolle uitgeverij heeft gemaakt. Ik weet dat hij en zijn redacteuren nog veel meer ideeën hebben. Bij Alfabet Uitgevers krijgen zij de kans deze ideeën om te zetten in reële projecten. Ik kijk uit naar een intensieve samenwerking.’

Veen Bosch & Keuning is de grootste algemene uitgeverij van Nederland en kent de volgende uitgeefhuizen: Ambo|Anthos, AnkhHermes, Atlas Contact, Business Contact, De Fontein, Dwarsligger, Houtekiet, KokBoekencentrum, Kosmos, Luitingh-Sijthoff, Mozaïek, Omniboek, Ten Have, Van Dale, Zomer & Keuning.