Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Adriaan van Dis wint Libris Literatuurprijs 2015

De Libris Literatuur Prijs 2015 is gewonnen door Adriaan van Dis met Ik kom terug (Atlas Contact). Wim Pijbes noemt het namens de vakjury een “uitzonderlijk roman, die op tragikomische wijze naar de kern van het menszijn graaft”.

Bekijk de bekendmaking terug op de website van de NOS.

adriaan-van-dis-ik-kom-terugLibris Literatuurprijs

De Libris Literatuurprijs is een van de belangrijkste onderscheidingen in de Nederlandstalige literatuur. Aan de prijs voor de beste roman van het jaar is een bedrag van 50.000 euro verbonden.

Juryrapport

Uit het juryrapport: ‘Adriaan van Dis’ Ik kom terug is een roman die emotioneel is zonder pathetisch te worden, intellectueel, maar niet belerend. Het is een boek dat de taaldiscipline van een geoefend schrijver verraadt en op tragikomische wijze naar de kern van het menszijn graaft. Redenen te over dus om deze uitzonderlijke roman te bekronen met de Libris Literatuur Prijs 2015.’ Lees op de website van de Libris Literatuurprijs het volledige juryrapport.

 

Meer over Ik kom terug vind je op de website van Atlas Contact.

Shortlist

Naast Adriaan Van Dis waren ook Esther Gerritsen (Roxy), Kees ’t Hart (Teatro Olimpico), Gustaaf Peek (Godin, held), Peter Terrin (Monte Carlo) en Niña Weijers (De consequenties) genomineerd.