Nieuwsberichten 3 september. 2021

25e kookboek van Jamie Oliver verschenen: Samen eten

Hij ligt in de winkels: het 25e kookboek van Jamie Oliver, Samen eten. Jamie ontwikkelde het tijdens de lockdowns en werd geïnspireerd door het verlangen om mensen weer samen te brengen en te laten genieten van heerlijk eten, na anderhalf jaar waarin we zo weinig samen konden zijn.

Samen eten: Aan tafel! Meer dan 120 makkelijke recepten voor familie en vrienden is een optimistisch en feestelijk boek vol inspiratie en heerlijke receptideeën voor al die speciale momenten en feestjes met familie en vrienden waar we zo naar uit gekeken hebben.

Eerbetoon aan het feestmaal thuis

Jamie over het boek: “Samen eten is een eerbetoon aan het grote feestmaal thuis, iets wat ik enorm heb gemist om te kunnen delen met vrienden en familie in het afgelopen jaar. Zoveel mensen genieten van een gezamenlijke maaltijd, hebben hun liefde voor koken herontdekt of hebben misschien zelfs voor het eerst geprobeerd zelf echt te koken. Dus dit boek is bedoeld om lezers te voorzien van gemakkelijke recepten voor etentjes thuis, feestjes, speciale gelegenheden, of gewoon ouderwets gezellig samenzijn met je dierbaren. Ik wilde dat de recepten voelden als een culinair lichtpunt aan het eind van een donkere tunnel, waar eten weer echt iets is om van te genieten en te koesteren. Dit boek is hét excuus om iedereen weer aan tafel te krijgen.”

Over Samen eten

  • Samen eten bevat perfect samengestelde menu’s voor uiteenlopende gelegenheden. Van voorgerechten tot show stopping hoofdgerechten, tot bijgerechten en salades, desserts en verrukkelijke cocktails, allemaal opgeknipt in de makkelijk te volgen stappen waar Jamie zo bekend om staat.
  • Het boek bevat meer dan 120 spiksplinternieuwe recepten, opgedeeld per hoofdstuk in een compleet menu dat volledig, in delen of in combinatie met andere recepten gemaakt kan worden, afhankelijk van persoonlijke smaken en voorkeuren. De hoofdstukken zijn geïnspireerd op gelegenheden en seizoenen, zoals een Oogstfeest dat perfect is voor Halloween, Picknickpret voor zwoele middagen met de familie en een Brunch Party voor een lui weekend met vrienden.
  • Jamie heeft ook alle planning al gedaan door de bereidingswijzen op te delen in VAN TEVOREN, OP DE DAG ZELF en SERVEREN, zodat lezers zich echt kunnen richten op de kostbare tijd met hun gasten.

Of je nu kookt voor 2 of voor 14 mensen, dit boek biedt iets voor iedereen, inclusief tips om gerechten aan te passen zodat ze geschikt zijn voor vegetariërs of veganisten en heel veel visuele inspiratie voor mooi aangeklede tafels. Elk hoofdstuk begint ook met een zeer Instagrammable menupagina, met daarop de maaltijdhighlights, die makkelijk gefotografeerd en gedeeld kan worden om van tevoren aan je gasten te sturen en ze alvast lekker te maken.

Met z’n allen weer gezellig aan tafel, dat is het idee.