Nieuwsberichten 16 juni. 2017

100.000 exemplaren van boek Gouden jaren verkocht

Krap vijf maanden na verschijnen ging onlangs het 100.000ste exemplaar van het boek Gouden jaren van Annegreet van Bergen over de toonbank. Het exemplaar werd in bijzijn van de auteur door Fabian Paagman (eigenaar) uitgereikt aan Ybe Zwart, klant bij Boekhandel Paagman in Den Haag.

Gouden-Jaren-100000-exemplarenHalf september 2014 verscheen bij Atlas Contact Gouden jaren. In de week na verschijnen kwam het al binnen op nummer 8 in de Bestseller 60. Sindsdien staat het in de top 10.

Over Gouden jaren

‘In 1952 deelde ik een stofzuiger met mijn schoonmoeder.’
‘In 1961 zond de televisie 24 uur uit – per week.’
‘In 1965 moesten we naar de buren om te bellen.’

 

Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?

 

Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.